Soms kan er in een ruimte een te hoge relatieve luchtvochtigheid heersen, bijvoorbeeld in kelders, niet of slecht verwarmde opslagruimten, garages, boten, vakantiewoningen, kluizen, archieven en werkplaatsen. Te vochtige lucht kan heel wat problemen veroorzaken. Door een te hoge luchtvochtigheid ontstaan schimmels, rot, roest en condensvorming. Hierdoor kan allerlei schade ontstaan aan de goederen die in de ruimte aanwezig zijn. Bovendien worden afgesloten ruimten muf en gaan stinken. Voor deze situaties zijn er luchtontvochtigers (ook wel luchtdrogers genoemd) toepasbaar.

Luchtontvochtigers zijn leverbaar in diverse uitvoeringen en modellen leverbaar, zowel mobiele luchtdrogers, drogers voor zwembaden en industriŽle luchtdrogers. Afhankelijk van het model zijn er verrijdbare, hangende en/of stationaire toepassingsvormen.

De werking van de drogers is gelijk; de vochtige lucht wordt over een koude verdamper geblazen, door de sterke afkoeling verliest de lucht een groot deel van de aanwezige waterdamp in de vorm van condensdruppels. Deze waterdruppels worden bij de mobiele units in een waterreservoir opgevangen, bij de andere units wordt het water via een condensleiding afgevoerd. De afgekoelde en gedroogde lucht wordt daarna over een warme condensor gevoerd waarna de lucht de eerder onttrokken warmte weer terug krijgt. De gewenste luchtvochtigheid is in te stellen met een zgn. hygrostaat.

 

 

Gree CFO-8E 

 

Geheel elektronisch gestuurde, zeer stille (in laagste stand 20 dB), luchtontvochtiger in een moderne uitvoering met een hoge ontvochtigingscapaciteit en voorzien van een roterende compressor. Deze ontvochtiger heeft een ingebouwde hygrostaat met 3 vaste standen ( 50 - 60 - 70% r.v.) en een continu (ongeregelde) stand. Het reservoir heeft een inhoud van 6 liter. Een indicatielampje geeft aan wanneer de tank vol is, het apparaat wordt dan automatisch uitgeschakeld. U kunt desgewenst deze ontvochtiger ook aansluiten op een vaste waterafvoer, maat tuinslang. Automatische ontdooifunctie.
 


Luchthoeveelheid: 150 m≥ / h
Maximale ontvochtiging: 20 ltr / 24h
Aansluiting: 230 V, 1ph, 50 Hz
Opgenomen vermogen: 400 W
Afmetingen (h x b x d): 547 x 380 x 261 mm
Gewicht: 14 kg
Geluid: 43 dB(A)


 

 

 

 

 
 

 Voor lage werktemperaturen hebben wij ook een stekker thermostaat, die het apparaat uitschakelt als de ruimte temperatuur onder de ingestelde waarde komt. Bij lage temperaturen is er van nature al een lage luchtvochtigheid en hoeft de luchtontvochtiger dus niet te draaien.

 

 

 

Voor alle ontvochtigers is er een wettelijk verplichte verwijderingsbijdrage van Ä 17,00 (incl. BTW) per apparaat verschuldigd. 

 

 

Alle prijzen zijn gestegen ivm stijgende koperprijzen bij de fabrieken.

 

Prijzen onder voorbehoud, vraag actuele prijs.

Grotere en andere uitvoeringen op aanvraag.

 

 

0

MilieuVoordeelModellen
LokatieInfo en offerte
Home