Luchtbehandeling

Luchtbehandeling kan o.a. bestaan uit het verwijderen van stofdeeltjes en het regelen van de luchtvochtigheid.
 

Bevochtiging van de gekoelde lucht kan in sommige gevallen nodig zijn om de relatieve luchtvochtigheid op een aanvaardbaar niveau te houden. De planten, meubels, antieke spullen en muziekinstrumenten kunnen door een lage luchtvochtigheid beschadigen. B.v. krimpend hout en het loslaten van lijmverbindingen. Maar ook prikkelende ogen, irriterende lenzen, schrale lippen, een droge huid kunnen door een te droge lucht veroorzaakt worden. Tevens vormt er zich statische elektriciteit in de ruimte. In koudere perioden is het buiten niet allen veel droger, maar ook de centrale verwarming in huizen en kantoren maakt de lucht extra droog. De relatieve vochtigheid kan binnen zelfs zakken tot 10% r.v. De ideale relatieve luchtvochtigheid in huis of werkplek ligt tussen de 50-60% r.v. In kantoren kunnen airconditioners en luchtbehandelingsystemen de oorzaak zijn van droge lucht. Airconditioners onttrekken namelijk vocht aan de lucht door condensatie. Bevochtiging is dus nodig, en kan op verschillende manieren plaatsvinden. Dit kan door het verdampen van water, de "stoom methode". Deze apparaten verhitten met een elektrisch verwarmingselement het water, om de hierbij verkregen damp gecontroleerd bij de lucht te voegen. Het is ook mogelijk om de lucht te bevochtigen met een zgn. koudwaterverdamper.

Soms kan er in een ruimte een te hoge relatieve luchtvochtigheid heersen, bijvoorbeeld in kelders, niet of slecht verwarmde opslagruimten, garages, boten, vakantiewoningen, kluizen, archieven en werkplaatsen. Te vochtige lucht kan heel wat problemen veroorzaken. Door een te hoge luchtvochtigheid ontstaan schimmels, rot, roest en condensvorming. Hierdoor kan allerlei schade ontstaan aan de goederen die in de ruimte aanwezig zijn. Bovendien worden afgesloten ruimten muf en gaan stinken. Voor deze situaties zijn er luchtontvochtigers (ook wel luchtdrogers genoemd) toepasbaar. Wij kunnen deze apparaten leveren in verschillende capaciteiten en prijzen.

Met een hygrostaat kan de gewenste luchtvochtigheid ingesteld worden. Apparaten die geen ingebouwde hygrostaat hebben kunnen met behulp van dit apparaat automatisch aan en uit geschakeld worden.

Afmetingen : 85 x 55 x 36mm

Regelbereik : 30 tot 100% rel.vocht.

Max. stroom : 5 A

Lengte elektrasnoer: 1,5 meter voorzien van dubbel stekker.

Prijs : 85,00 (incl. BTW)
 
 
 

Hygrometer

kunststof behuizing

diameter 85mm

bimetaal meetelement.

Prijs : vanaf 20,00 (incl. BTW)
 
 

Prijzen onder voorbehoud, vraag actuele prijs.

MilieuVoordeelModellen
LuchtbehandelingInfo en offerte
Home